Mammorna brukar läka tillslut...

Tillbaka på sjukhuset... därav blir det inget blogginlägg denna vecka, Det har varit tuffa dagar, först en alledes för turbulent förlossning, och nu en infektion, samt spruckna stygn. Min kropp har sagt ifrån och jag är ingen superwoman. Vår dotter föddes den 19/1-21 06.15 och hon mår bra, det är huvudsaken, Vi mammor brukar läka ihop tillslut. 


Svarta listan


Jag har fått så många frågor kring vårt bröllop, vad det kostade, ifall jag valde att byta namn OCH vad svarta listan är för något, ska försöka svara så gott jag kan...
För det första så diggar jag inte att droppa en massa summor på sociala medier, MEN vet dock att jag endå råkade droppa summan under en intervju i  sommras. 
 
Vi hade bestämt att vi skulle gifta oss året därpå alltså Januari 2020 i Chile, då min man har hela sin tjocka släkt där och jag har hör och häpna mycket mindre familj i jämnförelse så det kändes bäst att göra så. Vi hade endå tänkt flyga ner våra bestmen och bridemaides samt delar av min närmaste familj så dem kunde få delta under cermonin. Allt var frid och fröjd och vi hade massa tid på oss tyckte vi, TILLS vi råkade nämna för vänner och familj gällande våra planer, då vart det ett jäkla ståhej, " vi vill också vara med" varför firar ni inte här för dem som inte kan följa med?, vi har inte råd att åka ner, vad taskigt att bara åka ner och inte göra något här osv, SÅ Vi blev enkelt lite smått "tvingade" till att göra något här. 
Skillnaden nu var bara att vi hade drygt 5 månader på oss istället för ett år, jag sa dessutom från början att jag inte ville ha en för stor grej här då det skulle bli gigantiskt i Chile, så jag ville ha det så nedtonat som möjligt med max 40 gäster. Vi började kika på lokler men hittade inget för en mindre grupp, jag är kontroll freak och vill ha saker på mitt sätt ! så att fira på någon pub eller liknande fanns inte på kartan. Vi valde helt enkelt att köra utomhus på mina extra pappors tomt och det ångrar jag inte en sekund. Vår vigselförättare vigde oss kl 12, och festen började vid 17, ifall jag inte missminner mig.
 
Vi bjöd naturligtvis på allt under kvällen, som Italienare är det ett BIG NO NO att låta sina gäster betala för något under kvällen, ( jag har varit på många tillställningar där man måste betala för drickan själv tex) Den där snålheten har jag ALDRIG förstått mig på, ska ni nu gifta er då ska ni stå för kalaset PUNKT SLUT! har ni inte råd?, bjud inte in så många alt skjut upp det tills ni har råd!. En annan sak jag inte heller förstår är dem som envisas med tre rätters meny?! om man inte gillar allt på tallriken går man ju därifrån hungrig! den har jag också varit med om, vissa har pippi på någon maträtt med Calamari och det är fan det värsta jag vet!... Så för oss fanns inget annat än buffé, Jag ÄLSKAR buffé! du kan plocka vad du vill själv och hur mycket du vill, gillar du inte det ena då tar du det andra, vill du äta 5 tallrikar då gör du det, enkelt!. Snålhet är det värsta jag vet och som sagt sitter du under mitt tak då bjuds det!. 
 
Gällande att byta efternamn.... lång historia kort nu, Jag valde att bryta helt med mina Sicilianska familj för drygt 2 år sedan, jag står helt enkelt inte bakom deras livsstil och hur dem lever sina liv, så för mig blev det naturligt att byta ut mitt namn mot Rivas Istället. Jag har aldrig ångrat mig och har även pga det tagit avstånd ifrån min biologiska pappa. Det betyder inte att jag inte är stolt över mitt ursprung, tro mig mina barn ska få veta vilka dem är och lära sig språket, men dem kommer inte få umgås med min riktiga familj därifån. Det blir bäst och lugnast så helt enkelt. 
 
Så vad är nu den här med svarta listan?..... 
ALLA Italienare har en sådan, den som säger nej  nu ljuger så öronen rycker!. 
Det är en liten svart bok där man skriver upp samtliga summor/ pressenter man fått ifrån sina gäster vid förlovning, dop, bröllop, just dessa tre event är heliga för oss.
Man har stenkoll på hur mycket pengar man fick ifrån just "tant agda" eller ifall Farbror Melker endast gav dig en trisslott. Ifall någon varit generös emot dig eller dina barn så är man det tillbaka väldigt enkel matematik. För oss är det dessutom nästan endast pengar i kuvert som gäller, vilket krockar lite med andra kulturer ibland. Som sagt bara för att jag bytt efternamn betyder inte det att jag gjort mig av med min lilla svarta bok. 






Dear B- Day


Kära födelsedag, dig får vi flytta på tills saker återgår till det "normala" igen... OM det nu kan bli det, Corona har ju verkligen ställt till det för många, det värsta är ju att man ju typ inte ser något ljus i tunneln heller utan allt man planerar in måste förmodligen planeras om igen, Som sagt vår dotters dop vart ju helt inställt under 2020, vem vet ifall vi kan köra dubbeldop nu i maj 2021, eller om vi måste vänta ytterligare ett år. SÅ appropå min födelsedag, den valde jag att köra extremt low key, för det första så är det Corona vilket begränsar en totalt, för det andra föder jag vilken dag som helst och har ingen vidare lust med någonting, Som ni vet har jag haft en del komplikationer under denna graviditet och vill därför bara ta det lungt.
 
Jag och Adrian har därför bestämt att köra ihop våra födelsedagar i Juli OM det går, Vi har såklart redan börjat planera, sånnahär typer av fester tar ett par månader att få ihop ifall man ska få det som man vill. 
 
För övrigt, vi letar ju folk till vårt nyöppnade företag och det har tagit en massa tid, vi vill ge alla sökanden samma chans så därför väljer vi att boka in ett videomöte med samtliga som ansökt. Jag letar dessutom assistent vilket varit ännu svårare då det typ är omöjligt att se ifall man klickar via ett videosamtal, ja har varken lust att slösa min eller deras tid.
 
Så vad händer i veckan? på fredag släpps mitt senaste arbete med Chile, Miami och Puerto Rico, såklart jätte kul! Studion renoveras fortfarande och där behöver vi lägga in extra resuser ifall det ska bli någon ny musik, så just under denna vecka blir det ingen sång inspelning av något slag, grejerna är dock redan beställda så dem dyker nog upp nästa vecka.
 
 


Assistent sökes

Ja ni läste helt rätt!, trots att jag är en aning kontrollfreak och vill göra allt själv så har vi nu beslutat att det är dags att koppla in en assistent som lastar av mig i veckorna. Vi ligger sååå efter med många saker just nu och jobbhögen bara växer och växer, jag har sagt ända sedan vår dotter föddes att hon är prio ett och så kommer det fortsätta vara, nu kommer det dessutom en till. Jag vill helt enkelt ha mer tid med mina barn så en assistent är mitt enda alternativ. Mitt viktigaste uppdrag är att vara mamma, men lever man som vi gör så finns det en massa andra saker på dagsschemat också som vi inte kan strunta i. Jag behöver helt enkelt någon som gör allt det jag inte hinner med under en dag, typ svara på våra 1000 mail, boka in möten,sköta allt praktiskt under våra resor, sköta inköp och andra bolagsgrejer. Jag söker alltså INTE en nanny!. som sagt mina barn vill jag uppfostra själv och anledningen till varför jag vill anställa någon är för att jag vill ha mer tid med mina barn, familj och min man.

RSS 2.0